Recept - 404 ERROR COOKING SKILLS NOT FOUND – of toch wel!


Net op kot en nog nooit een deftige maaltijd klaargemaakt? Heb je al stress dat je de weg naar de Albert Heijn niet gaat vinden maar toevallig altijd in een frituur belandt? Have no fear, je eerste EZ-PZ (en echt mega lekkere) receptje is here!

Zoals uw mama waarschijnlijk al talrijke keren heeft gezegd: het is belangrijk om gezond te eten op kot en uw dagelijkse portie groentjes binnen te hebben. Houden we ons daar strikt aan? Natuurlijk niet (sorry mama). Is het af en toe wel eens plezant om het gevoel te hebben dat je iets gezond en lekker gekookt hebt? Jazeker! Een goede balans tussen eens een frietje, kebab, … en een zelfgekookte maaltijd is dé key. Vandaag geef ik jullie dan ook een receptje mee dat gemakkelijk en snel klaar te maken, maar ook gezond is!

Pasta met mascarpone, zalm en cherry tomaatjes

Dit is een ideaal receptje als je eens een snelle, lekkere pasta wil maken. Jaja, ik hoor u al denken: ‘damn zalm, daar heb ik geen budget voor’. Zever, gezever! Drink eens 2 pintjes minder deze week en je kan je perfect deze lekkere maaltijd veroorloven.

Benodigdheden voor 2 personen

  • 300 gram penne (of eender welke pasta eigenlijk, allemaal even lekker, ikzelf ben een penne-fan voor dit receptje)

  • 100 gram gerookte zalm

  • 250 gram mascarpone

  • 250 gram cherry tomaatjes

Bereiding

Voorbereiding is de sleutel tot snel koken zonder chaos in de keuken. Om tijd te besparen, kan je als eerste stap je water al aan de kook zetten, met een snuifje zout erin. Terwijl het water kookt, snij/knip je de gerookte zalm in reepjes of kleine stukjes. Snij vervolgens ook de cherry tomaatjes doormidden. Je water is waarschijnlijk nu al zo goed als aan het koken (voor de echte noobs in de keuken: water kookt als het borrelt, steek AUB niet uw vinger in het water om het te testen ‘of het wel warm heeft’). Giet de pasta in het kokend water en roer er af en toe eens in zodat de pasta niet aan elkaar plakt.

Terwijl de pasta aan het koken is, neem je een pot of pan (ikzelf gebruik een wokpan, altijd handig). Doe hier een scheutje olijfolie in en zet het vuur op stand 6 of 7. Als de pot of pan warm krijgt kun je de mascarpone erin doen en roeren tot die wat gesmolten is. Wanneer de mascarpone gesmolten is, doen we onze stukjes zalm er bij. Nu moet je een beetje roeren, wat vanzelfsprekend is. Als de zalm minder rozig begint te zien dan kun je tot slot de cherry tomaatjes erbij doen. Deze laatste moeten niet lang in de saus liggen dus dit doe je echt op het einde!

Je kan wellicht ondertussen je pasta afgieten. Als je dit doet, ga er dan ook nog eens door met een lepel zodat het niet plakt aan elkaar. Je mama of oma heeft je misschien geleerd om je pasta af te spoelen met koud water, maar dat is eigenlijk een echte DON’T (tenzij je koude pastasalade maakt), dus dit doen we niet! Het enige wat ons nu nog rest, is de afgegoten pasta in onze pot met saus mengen, et voilà! Het gerechtje is normaal gezien op een goede 20 à 25 minuten klaar.

Extra

Als je meer groentjes in de bereiding wilt, zijn courgetten en champignons hier ook enorm lekker bij.

Ziezo Sergio Herman, you did it (althans, dat hoop ik toch, you had one job…). Smakelijk!

Uitgelichte berichten