Studentenleven - EEN BRUG TE VER


Sinds jaar en dag verzamelen studenten tweemaal daags in grote getale in een op het eerste gezicht onopvallend plaatsje ergens in het midden van de Sint-Pieters-Nieuwstraat, op zoek naar een vluchtige pauze tussen twee lessen door, een ontspanning na een intensieve studiesessie of een blijde hereniging met lang niet geziene vrienden. Studentenrestaurant ‘De Brug’ stond jarenlang garant voor een gezellig samenzijn onder mede-bruggangers en kwalitatief eten aan studentikoze prijzen.

Maar aan die utopie lijkt sinds kort een einde gekomen. Bij de recente start van het academiejaar slaakten velen een kreet van verontwaardiging toen ze hun eerste alom bekende Brugspaghetti van het nieuwe jaar bestelden. De spaghetti zag er grauw en depressief uit, de saus had zijn vleugje ‘je ne sais quoi’ compleet verloren. Tot overmaat van ramp leverden ook de woorden ‘met veel kaas alstublieft’ geen berg kaas als voordien meer op, in tegenstelling hiervan kregen studenten slechts enkele zielige slierten geraspte Emmental op hun portie gestrooid, die onmiddellijk voor hun ogen in een ontzettend matig hoopje spaghetti versmolten. Alsof dit hoopje schaamte in een bord nog geen voldoende grote klap in het gezicht van walgende studenten was, bleek de prijs tot overmaat van ramp ook nog opgeslagen! Wat ‘De Brug’ bezield heeft om deze wanpraktijken toe te laten, weet geen mens. Is het een crisis? Is het het indringen van het kapitalisme? Zien ze ons gewoon niet meer graag? Enkele reacties:

“Die spaghetti was het enige dat mij nog voldoening gaf aan de unief.” - Maxime V.

“Het zijn een bende vuile kapitalisten!” - Bram K.

“Wat is nu nog het verschil tussen brugspaghetti met afvalwatersaus en een pasta’tje van die afzetters van de Basic Italian, daar is het ten minste nog semi deftig!” - Anoniem

“Laat mij gerust, ik ben aan mijn paper aan’t werken.” - Bes E.

De stemmen van verontwaardigde studenten zijn ondertussen gehoord en worden vertaald in een vreedzame betoging die donderdag aanstaande voor het restaurant zal plaatsvinden. Met deze actie hopen de deelnemers dat ‘De Brug’ weer een klein beetje normaal gaat doen en de herintroductie van deftige spaghetti aan deftige prijzen zo snel mogelijk aankondigt. Zal het bestuur gehoor geven aan deze smeekbeden van wanhoop? Bezetten we binnenkort met z’n allen opnieuw het Gravensteen? Enkel de tijd kan het ons leren.

Uitgelichte berichten