Koken - Gezocht: goedkoop eten voor de arme student

We kennen het allemaal wel we willen graag iets lekker eten, maar goedkoop eten vinden is moeilijk. Zeker als je gewoon bent om thuis steeds goed te eten, is eten op kot wel wat anders. We missen het lekkere eten en we missen het ook om op onze wenken bediend te worden door mama en papa. Het ergste in dit hele verhaal is dat we nu zelf ons budget moeten beheren. Eten is nu eenmaal duur, maar hier zijn wat tips om het toch iets goedkoper te doen.

1. Throw away Pinterest

Op Pinterest zie je hier en daar superleuke gerechtjes passeren die er fantastisch uitzien. Ja, een lasagne met zalm, zoete aardappels en asperges ziet er goed uit en als je goed kan koken zal het lekker zijn, maar na dit gerechtje zal je al snel beseffen dat je daarna geen budget meer hebt voor de komende Overpoortavonden. Dus gooi die app gewoon weg zodat je niet al te depressief wordt over de centjes die verdwenen zijn. Vergeet vooral niet dat het studentenleven een tijd is om gelukkig te zijn.

2. Studentenresto’s

Wie dit nog niet ontdekt heeft, leeft waarschijnlijk op een andere planeet. Je kan verschillende studentenrestaurants vinden, verspreid over heel Gent. Je hebt de brug aan het UFO waar je elke dag spaghetti bolognaise kan eten voor €3.60. Je hebt ook Sint-Jansvest, een gezellig zaaltje die zich iets verder dan de Sint-Pietersnieuwstraat bevindt. Sint-Jansvest is specifiek gericht op vegetariërs en vegans, maar alle studentenrestaurants bieden altijd wel iets vegetarisch aan. Ook zijn er altijd broodjes te vinden.

Er zijn natuurlijk nog meer studentenrestaurants, deze -en hun menu’s- kan je allemaal vinden op www.ugent.be/student/nl/meer-dan-studeren/resto. De restaurants zijn dagelijks ’s middags en ’s avonds open, soms zelfs op vakantiedagen.

3. Guido gids

Eens geen zin om eten te maken, maar wel zin in iets lekkers? Check snel jouw Guido gids en zoek uit waar je een koopje kan slaan met jouw kortingen. Je hebt bonnen voor ongezonde dingen zoals Pizza Hut, Mc Donalds en Domino’s. Er zijn echter ook van winkels zoals Hema, Ikea en Hunkemöller heel wat bonnen. Zelfs voor kranten of tijdschriften van De Standaard tot de Flair spaar je heel wat geld uit met je Guido gids. Heel handig dus!

4. Goedkope merken kopen

Koop huismerken van de supermarkten, zo spaar je heel veel geld uit. Sommige mensen denken misschien dat het niet even lekker is als andere merken, maar heb je ooit al de macaroni of lasagne van Everyday, het huismerk van Colruyt, geproefd?

5. Mama’s eten

Eten meenemen van thuis is de boodschap! En het is nog lekker ook! Je kan veel invriezen zoals soep, spaghettisaus, puree, groentjes, etc. Dit is ook super gemakkelijk, je hoeft het alleen maar even in de microgolf te zetten. Zelfs brood invriezen is mogelijk, zo moet je niet elke week nog een half brood weggooien. Door eten in te vriezen spaar je heel wat geld uit!

Maar je moet het niet altijd gezond en goedkoop doen natuurlijk, ga ook eens een lekker julientje eten bij Stefano’s in de Overpoort halen en geniet ervan!

Veel succes en laat het smaken!

Uitgelichte berichten