5 voornemens gedoemd om te mislukken

Het nieuwe semester staat voor de deur en dus heeft het uur van de goede voornemens opnieuw geslagen. Ja, ook jij hebt vast en zeker een lijstje klaar met dingen die je anders wil aanpakken. Maar laten we even eerlijk zijn, de meeste onder ons verwijzen dat lijstje midden februari alweer naar de prullenmand. Staan de volgende klassiekers ook op jouw lijstje? Grote kans dat je faalt… No offense.

#1 Ik ga dit semester meer naar de les gaan

Natuurlijk is dit geen slecht voornemen. Want je weet ondertussen dat je de verloren uren thuis toch niet inhaalt. Maar het voornemen is veel te vaag geformuleerd. De kans is dan ook groot dat je het helemaal niet gaat doen. Probeer om je doelen zo concreet mogelijk te maken.

#2 Ik ga dit semester minder alcohol drinken

Al dan niet geïnspireerd door de katers tijdens de lesvrije week, is ook dit niet zo’n slecht voornemen. Maar again, veel te vaag geformuleerd. Ja, een maand wijntjes, cocktails en shotjes laten staan is best mogelijk. Maar cold turkey van de ene op de andere dag overschakelen naar colaatjes? Dat is gedoemd om te mislukken.

#3 Ik ga vanaf nu elke dag sporten

Maak jezelf niets wijs. Zelfs getrainde sporters weten dat elke dag sporten niet realistisch is. Je zal in 2019 echt niet de marathon van New York lopen, als je nu het einde van de straat niet haalt. Leg de lat dus niet te hoog en stel een haalbaar doel voorop. Het zal je zelfvertrouwen een flinke boost geven.

#4 Ik zet vanaf nu elke maand *hoog bedrag* opzij

Deze investering in jezelf levert geld op! Minder roken, drinken en minder buiten de deur eten. Alvast een beetje sparen voor tijdens de zomervakantie. Maar hmmm die broek is toch zo mooi… Oke, we zullen volgende maand wel beginnen met geld aan de kant te zetten. De vakantie is tenslotte nog ver weg.

#5 Ik ga gezonder eten en afvallen

Dit voornemen gaat natuurlijk hand in hand met #2. Als we minder drinken en niet bezopen Twitch, Niche of Delta verlaten, scheelt het in ieder geval alweer enkele hamburgers en julientjes. En dan de rest nog… Minder brugspaghetti eten? We beginnen eraan in mei.

Uitgelichte berichten