Pol & Rocker - Concerten in Gent


Voor wie in het eerste semester enkel en alleen maar in

​Overpoort gezeten heeft, is het misschien eens tijd om wat andere cultuur van Gent op te snuiven. Er is namelijk veel meer te beleven in de stad dan donkere uithoeken van de Père of de Porter House. In dit artikel worden enkele clubs en cafés opgesomd waar je regelmatig liveoptredens kan meepikken.

Charlatan

Beginnen doen we uiteraard met een klepper. Wie nog nooit in de Charlatan is geweest, kan niet zeggen dat hij echt in Gent heeft gestudeerd. De nachtclub aan Sint- Jacobs bestaat intussen al 30 jaar en organiseerde in die periode tal van optredens en topfeestjes en ze blijven deze trend verderzetten. In februari treden Gestapo Knallmusik en Eliza (fka Eliza Doolittle) er bijvoorbeeld op. Ook voor de comedy liefhebber is er de wekelijkse comedy night op dinsdag. Wie snel is kan misschien Bart Cannaerts nog meepikken!

Missy Sippy

Voor fans van rootsy bluesmuziek of jazz staan de deuren van de Missy Sippy in Klein Turkije altijd open. Een keer in de maand op dinsdag treedt er een internationale artiest of band op. Ze hebben daarnaast ook een vast programma van zowel blues jams tweewekelijks op woensdag en een vaste huisband die maandelijks op donderdag de blaasmuziek van New Orleans naar Gent brengt. Ambiance verzekerd!

Hot Club de Gand

De Hot Club de Gand in het Schuddevisstraatje organiseert sinds 2005 bijna dagelijks

liveoptredens. De maanden staan bol van de optredens die er plaatsvinden. Fans van het interessantere jazzwerk zullen zich hier ongetwijfeld thuis voelen. Dat in combinatie met de intieme knusse sfeer zorgt vast en zeker voor een gezellige avond.

Afsnis

Onze laatste in dit korte lijstje is een buitenbeentje. Afsnis (bij Sint-Jacobs) oogt voornamelijk

als een gezellige en authentieke bruine kroeg, maar af en toe wordt er, meestal vrij spontaan, een vaak gratis optreden georganiseerd. Aanwezigen op de Steak Number Eight show in Afsnis zullen zich ongetwijfeld deze legendarische avond nog herinneren. Ook The Black Box Revelation en noise rockband Hypochristmutreefuzz kwamen er recent nog langs. Leuk weetje: de film Belgica van Felix Van Groeningen is grotendeels hier gefilmd (en niet in de Charlatan).

Uitgelichte berichten