Politiek - May the force be with you


Dat het geen sinecure is om het Britse premierschap te bekleden sinds het Brexitreferendum van juni 2016, staat buiten kijf. Met elk uur dat voorbijgaat naderen we met rasse schreden de Brexitdeadline en met elke bijeenkomst in het Lagerhuis lijkt het een grotere soep te worden dan het daarvoor al was. Aan het roer om dit in goede banen (lees: minst slechte banen) te leiden staat ene Teresa Mary Brasier May. Na Margaret Tatcher de tweede vrouwelijke Prime Minister van het Verenigd Koninkrijk.

De Iron Lady van de jaren ’80 heeft nu dus een opvolgster, iemand die de Brexit mess mag gaan opkuisen, de Cleaning Lady. Alle problemen die de Brexit met zich meebrengt, kunnen niet langer onder de deurmat geveegd worden en de Brexit lijkt steeds meer op een hond die nog niet zindelijk is en zijn baasje opscheept met het opkuisen van zijn gevoeg rond de salontafel. Het setje borstels en dweilen dat May uit Brussel meekreeg, bleek voor het Lagerhuis al snel een verzameling oude vodden en dus mag May terug naar Brussel in de hoop dat ze daar voor Valentijn een robotstofzuiger krijgt. In Brussel denken ze er echter niet aan om hun ex nog een cadeau te geven voor Valentijn en lijkt het eerder een boodschap van “KUIST UWEN EIGEN STRONT OP JOM” richting ex-liefje Verenigd Koninkrijk te sturen. Hoe het verder moet vanaf hier beroert sinds nieuwjaar dagelijks de Britse kranten. En de kans dat May Downing Street 10 mag proper maken voor een nog onbekende opvolger, lijkt ook geen onmogelijkheid. May the force be with you, Teresa, je zal het nodig hebben.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Over ons

De officiële studentenkring van de Gentse faculteit politieke en sociale wetenschappen.

Ons doel is om het leven van de student ietsje aangenamer en draagbaarder te maken.

Adres

Universiteitstraat 8

9000, Gent

 

praeses@politeia-gent.be

Zondagavond update
 
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Snapchat Social Icon

© 2020 Politeia Gent