Review - Grindr


Elke homo heeft wel eens van de app gehoord, anderen hebben het staan of hebben het gehad. Sinds de lancering in 2009 is de app razend populair geworden bij de gay community. Maar hoeveel van de geruchten zijn nu echt waar? En welke vooroordelen kunnen we meteen verwerpen?

Vooroordeel 1: 90% zit hier enkel voor de seks, 10% zoekt hier meer.

Als je op grindr zit, heb je weleens deze vergelijking naar je oren toegeworpen gekregen.

Het is een publiek geheim dat Grindr vooral bekend staat als een sex-on-demand app waar je a_ ankelijk van je hormonale moodswings kunt scrollen op zoek naar een ietwat “intensieve” pauze. Maar hardnekkige stellingen moet je wel eens onder de loep nemen. Grindr is meer dan enkel sex-ondemand. Voor zij die hun seksuele geaardheid aan het verkennen zijn, hee_ het al een meerwaarde om met anderen gewoon te chatten over hun ervaring met bijvoorbeeld uit de kast komen. Anderen verkiezen het traditionele daten via de app, als in een _ lmpje, etentje, of wat de romantici onder ons als een date aanzien. En ten slotte heb je de happy few die er toch in slagen om ware romantiek te vinden. Dit verschilt natuurlijk van persoon tot persoon. Bovendien, tijdens de blok kan sex-ondemand ook weer geen kwaad.

==> Overwegend eens

Vooroordeel 2: No Asians, No Blacks, … Is iedereen racistisch op Grindr?

Iedereen heeft het weleens in een bio gelezen; no Asians, no Blacks, … But is this racism though? Sommigen zouden zeggen van wel, anderen dan weer niet. Uiteindelijk komt het erop neer dat voorkeuren verschillen, sommige vallen op zwarten, anderen op blanken en nog anderen op latino’s. Iemands voorkeuren als racistisch bestempelen is vrij kort door de bocht. Iemand die enkel op blond valt of op groene ogen zou je dan ook als racistisch moeten bestempelen.

==> Niet waar

Vooroordeel 3: Gereduceerd tot een prijskaartje?

Iedereen op Grindr heeft wel eens een ranzig berichtje van een wanhopige 40 à 50-plusser gekregen (collectief kokhalsje) met een bedrag in. Een sugardaddy, inderdaad. Jammer genoeg valt hier niet aan te ontsnappen en ben je gedoemd om het ooit eens mee te maken tijdens je Grindr periode. Grindr is, net zoals Tinder, niets meer dan een simpele vleeskeuring, echter is er bij Grindr geen leeftijdslimiet. Mensen buiten je leeftijd preferenties kunnen je dus jammer genoeg altijd zien. Maar wees niet al te getreurd, er bestaat gelukkig nog de blockoptie waarbij je de wanhopige oldies met een druk op de knop kan laten verdwijnen. En ten slotte is het altijd wel leuk om eens een beetje te sollen met die wanhopigaards. Door te kijken hoever ze de prijs zouden opdrijven, weet je al direct welk tarief je hen zou kunnen aanrekenen. Dit kan al eens handig uitkomen, mocht een diploma halen niet langer haalbaar zijn.

==> Waar

Uitgelichte berichten